Vilonya Község Önkormányzata Nyugdíjas Klub Vilonya

Pensioners' Club (HUNGARY)Hozzáadás a kedvencekhez
Vilonya Község Önkormányzata Nyugdíjas Klub Vilonya

Leírás

A nyugdíjas klub 1996. december 16-án alakult 40 fővel. Megalakulásakor kítűzott cél a jó közösségi élet, családias hangulat.
A nyugdíjas klub 1996. december 16-án alakult 40 fővel. Megalakulásakor kítűzott cél a jó közösségi élet, családias hangulat, egymásra való odafigyelés, segítségnyújtás és az egészséges életmód. Sok egyedülálló tagunk van, ezért programunkat úgy állítjuk össze, hogy mindenki számára szórakoztató legyen, hogy az együtt töltött órák mindenki számára szórakoztató legyen. Nagyon sokat köszönhetünk id. Sándor Ferencné Teri néninek, aki olyan ötletgazdag, jó temperamentummal rendelkezik 86 évesen is, hogy részese a programunknak, akitől csak tanulni lehet.
A község egyik rendezvényén Teri néni javaslatára felidéztük a régi időkből a rőzse-hordó asszonyokat, nagy sikere volt mi magunk is élveztük a mókázást. Rendszeres résztvevői vagyunk az önkormányzati rendezvényeknek. A nyugdíjas klubunk 1998-ban tagja lett az Érdekvédelmi Szövetségnek és az Életet az éveknek. Sikeresek voltak a fesztiválok, ahol szerepeltünk, példa erre a kulturális találkozó Kapuváron.
Helyszín
Veszprém megye,Vilonya
Általános
A klubtevékenység erősíti a településen élő idősek körében a közösséghez tartozás, az elfogadás érzését, mind saját kortársaik körében, mind városi szinten.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Bódis Jánosné
Nagy lehetőség a kulturális programok és fesztivál a klubok számára, hogy jobban megismerjék egymást és jó baráti kapcsolatok, alakuljanak ki. Így kialakult szomszédolás, amit mi is híven pártolunk. Szívesen vesszük a meghívásokat, de igyekezünk viszonozni is. Így kerültünk Pécsre, Budapestre az Orczy kertbe az országos nyugdíjas találkozóra.
Tagjai vagyunk a Budapesti vers és prózamondó baráti körnek, ahova több alkalommal kapunk meghívást, klubunk részéről id. Sándor Ferencné, Andorka Károlyné és Bódis Jánosné képvisel bennünket.
Több alkalommal rendeztünk író-olvasótalálkozót, első vendégünk Márkus Zoltán tanár úr volt Csajágról, Puskásné Tófeji Valéria Pápáról még a hallgatóságot is dalra fakasztotta.
A nyugdíjas klub kezdeményezésére egy szép hagyománnyá alakult az "Idősek Világnapi" ünnepség. Színes programjainkat saját magunk szórakoztatására állítottuk össze, de volt szerencsénk másokat is szórakoztatni, vidám perceket szerezni. Azt kívánjuk, hogy sok helyen legyenek olyan vidám percek, gondűző pillanatok, mint a Vilonyai nyugdíjas klubban!

Részleteit

City Vilonya
Address Kossuth Lajos utca 18
Phone +3688490163
Phone ---
Email vilonya@invitel.hu
Web ---

Hely

Veszprém (megye), Hungary
Vilonya Kossuth Lajos utca 18, 8194