Havsteinekra helse- og velferdssenter

Kommunal (Norway)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Havsteinekra helse- og velferdssenter er et kommunalt drevet senter tilrettelagt for døve, døvblinde og blinde.
Havsteinekra helse- og velferdssenter er et kommunalt drevet senter tilrettelagt for døve, døvblinde og blinde. Tjenesten består av: 
  • byomfattende hjemmetjeneste for døve og døvblinde
  • heldøgns omsorgsbolig for døve og døvblinde
  • 24 sykehjemsplasser for personer med sansetap
Havsteinekra helse- og velferdssenter har også 24 sykehjemsplasser som er tilrettelagt for personer med demens.
Havsteinekra 11 som er en heldøgns omsorgsbolig ble åpnet 08. januar 2007 og Havsteinekra sykehjem ble åpnet 24. april 2007. 
Trondheim kommune er den eneste kommunen i Norge som gir et helhetlig tilbud for døve og døvblinde. I tillegg til Havsteinekra Helse og velferdssenter har Trondheim kommune en Rådgivningstjeneste for døve og døvblinde 
Havsteinekra helse- og velferdssenter har som mål å være en enhet som innehar  spesialkompetanse i kommunen innen hørsels- og synshemninger, og kombinasjonen av disse.
Senteret ligger landlig til nær fine turområder. Ved senteret er det tilrettelagt områder for rullestolbrukere og for døvblinde. Senteret har også  sansehage for gode sanseopplevelser, og paviljong til avslapping og sosialt samvær.
Havsteinekra sykehjem har to avdelinger, en avdeling for personer med sansetap/døve og/eller blinde og en avdeling for personer med demens. Sykehjemmet gir et heldøgns omsorgstilbud og legger vekt på å skape et trygt, oversiktlig og forutsigbar miljø, der beboerne bevarer mest mulig av sine ressurser og mestringsevne. Vi har også tilknyttet en aktivitør, som arrangerer aktiviteter for beboerne
Avdeling for personer med sansetap har 24 enerom, og avdeling for personer med demens har 24 enerom. Til sammen 48 rom. Alle rom har egen bad/WC. Avdelingene er igjen delt i to grupper med 12 beboere hver.
Havsteinekra 11, omsorgsboliger for døve og døvblinde, består av 10 selvstendige leiligheter i størrelse 64-68 kvm hver. Omsorgsboligen ligger like ved, men adskilt fra Havsteinekra sykehjem. Sykehjemmet og omsorgsboliger er knyttet sammen med en kulvert - en underjordisk tunnel. Dette forenkler muligheten for brukerne til å besøke hverandre, og ha hele bygningsmassen lett tilgjengelig - selv med rullestol. 

Részleteit

City Trondheim
Address Stabells veg 4B
Phone +4772545126
Phone ---
Email havsteinekra-helse.postmottak@trondheim.kommune.no

Hely

Sør-Trøndelag, Norway
Trondheim Stabells veg 4B , 7021