Havstein helse- og velferdssenter

Kommunal (Norway)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Havstein Helse- og velferdssenter ligger på Byåsen, med utsikt over fjorden og byen.
Havstein Helse- og velferdssenter åpnet i mai 1992. Trondheim kommune eier og driver helse- og velferdssenteret som OHelse- og velferdssenteret ligger landlig til med tilrettelagt uteareal med veier velegnet for f.eks rullestol.
Havstein helse- og velferdssenter består av sykehjem, omsorgsboliger og en del som inneholder administrasjon for sykehjem, omsorgsboliger og hjemmesykepleie. Senteret har også kontorlokaler for hjemmesykepleie, fysioterapeuter og ergoterapeuter. I 1. etg. er det en bydelskafe med muligheter for å sitte ute når været tillater det. Frisør har eget lokale i 1.etg. Senteret har svømmebasseng, festsal, liten gymsal, og andre lokaler egnet til forskjellige aktiviteter som f.eks hobbystue.
Virksomhetside på Havstein sykehjem ”Omsorg gies som en gave, uten forventning om gjenytelse. Omsorg stiller ingen krav. Du må ikke gjøre deg fortjent til å motta min omsorg”.
 Institusjonens virksomhet styres av Trondheim kommune, og de lover og regler som gjelder for kommunal institusjonsdrift. 
Havstein sykehjem har 29 plasser fordelt på 27enerom med bad og 2 rom som deler et bad. Rommene er utstyrt med seng, nattbord, lite bord og en lenestol. Sykehjemmet er organisert i to grupper. Hver gruppe har stue og kjøkken. Det er også et samtalerom. Gruppene har felles vaktrom for personalet.
Det er 42 ansatte og 23 årsverk på sykehjemmet. Vi har sykepleiere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, studenter og en aktivitør.
 Sykehjemmet har lege en gang pr. uke. Alle pasienter får en kontaktperson som pasient og pårørende kan henvende seg til.
Vi etterstreber at du og dine pårørende skal få et så tilfredsstillende opphold som mulig på Havstein sykehjem.
Frisør  har egen salong i 1. etg. Hun tar i mot kunder både fra Helse- og velferdssenteret og andre som bor utenfor senteret. Det er frisør tirsdag, onsdag og fredag.
Fotterapeut kommer til senteret etter forespørsel. 
Du kan bestille time selv, eller personalet kan bestille for deg.
På Havsteintunet er det 30 leiligheter, hver leilighet er på 45,5 m². Leilighetene er fordelt på 7 hyggelige fellesstuer med kjøkkenkrok som har oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kaffetrakter.
Aldersgruppen for beboerne er voksne over 18 år. Beboerne planlegger og evaluerer omsorgstilbudet i samarbeid med ansatte og helse- og velferdskontoret. Pårørende må gjerne taes med i planleggingen dersom beboeren ønsker det. Individuelle planer kan utarbeides hvis flere deler av kommunen samarbeider om hjelp og omsorg for beboeren.
Leiligheten: Leiligheten består av gang, bad med wc og dusj tilpasset ulike funksjonshemminger, soverom og stue med kjøkkenkrok. Hver leilighet har veranda eller utgang til hage. Leilighetene i 2. etg har heis. Leiligheten er ikke møblert, men har enkel kjøkkeninnredning. Du må selv skaffe kjøleskap, komfyr og eventuelt mikrobølgeovn. Det er uttak for TV med flere kanaler tilknyttet kabelanlegg.
Bokostnader :Husleie inklusive strøm beregnes ut i fra beboerens inntekt-pensjon. Husleiekontrakt tilsendes beboer eller pårørende før innflytning. For hjelp til husvask og annen praktisk hjelp, beregnes kostnader etter kommunale takster. Mat må hver beboer koste selv, men vi er behjelpelig med matinnkjøp, tillaging og servering av mat etter individuelle behov.
Omsorg: Det er ca. 60 ansatte som arbeider her på Havsteintunet. Vi har ansatt sykepleiere, vernepleiere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere og studenter.Vi kan derfor gi stell og omsorg ved all funksjonshemming.
Vi vil gjøre alt som står i vår makt til å få beboerne til å trives og ha et meningsfylt liv. Også pårørende er en viktig ressurs i arbeidet for å sette beboerne i sentrum.
De fleste ansatte jobber turnus i forskjellige stillingsstørrelser, noe som gjør at det er fagfolk tilstede hele døgnet. Hver beboer blir tildelt en primærkontakt. Primærkontakten er en ansatt som har hovedansvaret for oppholdet.

Részleteit

City Trondheim
Address Stabells veg 4B
Phone +4772545143
Phone Telefaks:+4772545109
Email havstein-helse.postmottak@trondheim.kommune.no

Hely

Sør-Trøndelag, Norway
Trondheim Stabells veg 4B , 7021